Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Noutăți

Noutăți

Published on: Tue, 03/14/2017 - 15:58

În perioada 6 – 8 martie 2017, reprezentanți ai 30 de țări, printre care și ai Republicii Moldova, au participat la un seminar internațional privind relațiile Diasporei cu țara de origine.

 

Evenimentul a avut loc în Ierusalim, fiind găzduit de Knesset la care a participat factori de decizie precum Prim-Ministrul și Ministrul Afacerilor Externe al Israelului.

 

Romanian
Published on: Tue, 02/14/2017 - 13:34

La Comisia Electorală Centrală (CEC) a avut lșoc astăzi ședința cu privire la constituirea Grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului Electoral și a legislației conexe.

 

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai CEC, Centrului de Instruire Continuă în Domeniului Electoral, Ministerului Justiției, Președinției, Biroului Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat, Asociației Promo-Lex.

 

Romanian
Published on: Thu, 12/22/2016 - 11:17

Asociația „Moldavos en Cataluna” a organizat un eveniment deosebit dedicat sărbătorilor de iarnă pentru copiii moldovenilor stabiliți în regiunea Catalunia, din Spania. La manifestație a participat și consulul Republicii Moldova la Barcelona, Jauma Planas, precum și reprezentantul primăriei Esplugas de Llobregat, Fermin Molero Luque.

 

Romanian
Published on: Thu, 12/22/2016 - 10:20

Familii de moldoveni din toate zonele capitalei Spaniei s-au adunat pe 18 decembrire la Alcalá de Henares, un oraș al municipiului Madrid, pentru a participa la manifestarea cu genericul „Colinde, colinde”, inițiată de Diana Baidu Lungu. Adulții, deopotrivă cu copiii lor, au prezentat scenete teatralizate, prin care au prezentat tradițiile populare moldovenești de Anul Nou.

 

Romanian
Published on: Fri, 12/16/2016 - 15:18

Șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, Olga Coptu, a participat pe 15 decembrie la conferința națională „Dezvoltarea calificărilor și promovarea ocupării: abordarea provocărilor multiple”, organizată de Organizația Internațională a Muncii (ILO) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei și Elveției.

 

Romanian
Published on: Fri, 12/16/2016 - 10:43

Pe 16-17 decembrie 2016, mai multe femei din diasporă participă la Conferința Națională organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților, de UN Women în Moldova, în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat. La conferință participă, de asemenea, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai societății civile din Republica Moldova.

 

Romanian
Published on: Wed, 11/30/2016 - 15:04

NEXUS/IASCI Moldova – unul dintre partenerii Biroului Relații cu Diaspora - a inaugurat pe 30 noiembrie 2016 al șaselea centru NEXUS Rezina pentru a deservi cetățenii în domeniul migrației în raionul Rezina, dar și în raioanele arondate.

 

NEXUS este o rețea de centre de servicii deschise în prezent și la Cahul, Chișinău, Edineț și Ungheni, precum și în spațiul virtual – nexusnet.md

 

Romanian
Published on: Wed, 11/30/2016 - 12:08

Pe 26 noiembrie, Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M” a organizat la Roma o seară de poezie și degustare de vinuri moldovenești, cu genericul „La gura sobei”, sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia. La eveniment a fost lansată cartea „Vioara din mansardă”, de scriitoarea Doina Strulea.

 

Romanian
Published on: Mon, 11/28/2016 - 10:30

18-25 NOIEMBRIE 2016

 

ACTIVITATEA GUVERNULUI

 

Premierul Pavel Filip a solicitat urgentarea aprobării proiectului de lege privind reforma sistemului de pensii, aici.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți