Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Noutăți

Noutăți

Published on: Fri, 04/07/2017 - 16:01

Elevi și studenți din Republica Moldova au avut ocazia să participe pe 6 și 7 aprilie curent, la Universitatea Tehnică din Moldova și Universitatea de Stat din Moldova la trei ateliere practice susținute de Dorin Dușciac, inginer și cercetător la Comisariatul pentru Energie Atomică și Energiile Alternative, Saclay, Franța. Evenimentele au avut loc în cadrul programului guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub.

 

Romanian
Published on: Tue, 04/04/2017 - 14:11

Pe 3 aprilie, 2017 Șefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de interes comun, dar în special situația cetățenilor moldoveni aflați în Italia.

 

Romanian
Published on: Tue, 04/04/2017 - 11:39

Ministerul Educației a remis pe 3 aprilie organelor locale de specialitate în domeniul învățământului o circulară prin care atenționează despre necesitatea respectării prevederilor Regulamentului de evaluare și notare a rezultatelor școlare, promovarea și absolvirea în învățământul primar și secundar, aprobat prin Ordinul Ministrului nr.

Romanian
Published on: Mon, 04/03/2017 - 09:49

O nouă asociație a diasporei Republicii Moldova a fost creată și înregistrată în orașul Tiumen din Federația Rusă. Potrivit președintei Asociației moldovenilor din regiunea Tiumen, Svetlana Anghel, „scopul acestei organizații este păstrarea limbii materne, a tradițiilor, identității spirituale și etnoculturale a comunității moldovenilor din regiunea Tiumen.”

 

Romanian
Published on: Tue, 03/28/2017 - 00:00

Uniunea de prietenie moldo-elenă “Alexandros Ipsilantis” a organizat la Atena, pe 26 martie 2017, un festival intercultural cu obiceiuri și tradiții de primăvară, în colaborare cu atelierul de creații „The Artworkshop” sub egida UNESCO și a primăriei Egaleo din Atena.

 

Romanian
Published on: Tue, 03/14/2017 - 15:58

În perioada 6 – 8 martie 2017, reprezentanți ai 30 de țări, printre care și ai Republicii Moldova, au participat la un seminar internațional privind relațiile Diasporei cu țara de origine.

 

Evenimentul a avut loc în Ierusalim, fiind găzduit de Knesset la care a participat factori de decizie precum Prim-Ministrul și Ministrul Afacerilor Externe al Israelului.

 

Romanian
Published on: Tue, 02/14/2017 - 13:34

La Comisia Electorală Centrală (CEC) a avut lșoc astăzi ședința cu privire la constituirea Grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului Electoral și a legislației conexe.

 

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai CEC, Centrului de Instruire Continuă în Domeniului Electoral, Ministerului Justiției, Președinției, Biroului Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat, Asociației Promo-Lex.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți