Guvernul Republicii Moldova

BIROUL PENTRU RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Noutăți

Noutăți

Published on: Thu, 12/22/2016 - 11:17

Asociația „Moldavos en Cataluna” a organizat un eveniment deosebit dedicat sărbătorilor de iarnă pentru copiii moldovenilor stabiliți în regiunea Catalunia, din Spania. La manifestație a participat și consulul Republicii Moldova la Barcelona, Jauma Planas, precum și reprezentantul primăriei Esplugas de Llobregat, Fermin Molero Luque.

 

Romanian
Published on: Thu, 12/22/2016 - 10:20

Familii de moldoveni din toate zonele capitalei Spaniei s-au adunat pe 18 decembrire la Alcalá de Henares, un oraș al municipiului Madrid, pentru a participa la manifestarea cu genericul „Colinde, colinde”, inițiată de Diana Baidu Lungu. Adulții, deopotrivă cu copiii lor, au prezentat scenete teatralizate, prin care au prezentat tradițiile populare moldovenești de Anul Nou.

 

Romanian
Published on: Fri, 12/16/2016 - 15:18

Șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, Olga Coptu, a participat pe 15 decembrie la conferința națională „Dezvoltarea calificărilor și promovarea ocupării: abordarea provocărilor multiple”, organizată de Organizația Internațională a Muncii (ILO) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei și Elveției.

 

Romanian
Published on: Fri, 12/16/2016 - 10:43

Pe 16-17 decembrie 2016, mai multe femei din diasporă participă la Conferința Națională organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților, de UN Women în Moldova, în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat. La conferință participă, de asemenea, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai societății civile din Republica Moldova.

 

Romanian
Published on: Wed, 11/30/2016 - 15:04

NEXUS/IASCI Moldova – unul dintre partenerii Biroului Relații cu Diaspora - a inaugurat pe 30 noiembrie 2016 al șaselea centru NEXUS Rezina pentru a deservi cetățenii în domeniul migrației în raionul Rezina, dar și în raioanele arondate.

 

NEXUS este o rețea de centre de servicii deschise în prezent și la Cahul, Chișinău, Edineț și Ungheni, precum și în spațiul virtual – nexusnet.md

 

Romanian
Published on: Wed, 11/30/2016 - 12:08

Pe 26 noiembrie, Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M” a organizat la Roma o seară de poezie și degustare de vinuri moldovenești, cu genericul „La gura sobei”, sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia. La eveniment a fost lansată cartea „Vioara din mansardă”, de scriitoarea Doina Strulea.

 

Romanian
Published on: Mon, 11/28/2016 - 10:30

18-25 NOIEMBRIE 2016

 

ACTIVITATEA GUVERNULUI

 

Premierul Pavel Filip a solicitat urgentarea aprobării proiectului de lege privind reforma sistemului de pensii, aici.

 

Romanian
Published on: Tue, 11/22/2016 - 11:29

Pe 18 noiembrie 2016, în orașul Oeiras din Portugalia a avut loc evenimentul investițional cu genericul „Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia”, organizat de soții Simion și Viorica Croitoru, stabiliți cu 16 ani în Portugalia, cu susținerea din partea municipiului Oeiras, frățuia Confraria de Carcavelos, Asociația „Miorița”, Asociația „Esti” din Spania, a Biroului Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova și a Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia.

Romanian
Published on: Mon, 10/24/2016 - 13:16

Campania de informare „Alegătorii de peste hotare” - organizată în perioada septembrie-octombrie 2016 la inițiativa Institutului Internațional Republican, împreună cu Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD), Comisia Electorală Centrală (CEC) și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene - s-a încheiat pe 16 octombrie, la Haga, Olanda.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți